Canvi d'escala: micropersonatges a Can Marfà

Taller familiar de fotografia

Data d'inici:  diumenge 17 de febrer

Hora:  12 h

Preu:  Entrada lliure, s'aconsella fer reserva prèvia

Lloc:  Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

En el marc de l'exposició temporal "Espais recobrats" us convidem a fer un taller familiar de fotografia amb la fotògrafa Teresa LLordes, a la fàbrica Marfà, un espai recobrat el 2010. Un treball col·laboratiu amb conceptes com la visió, l'enquadrament, la distribució dels elements a l'escena, la distància entre el visor i els personatges, la llum i la composició.

Activitat dirigida a nens i nenes a partir de 7 anys.

Com ho farem? 

En primer lloc, farem una aproximació sensible a l'edifici, observant-lo i analitzant-lo, conferint-li importància a través de la mirada (amb càmera i sense). Després ens distribuirem per l'espai i començarem a col·locar els personatges i a fer fotografies, podrem fer imatges documentals o creatives que ens ajudaran a descriure, analitzar i valorar l'espai.

Poder moure els personatges lliurement ens ajudarà també a observar les característiques formals de l'espai: els volums, els forats, les textures, les superfícies que el configuren; els elements que s'han conservat del seu ús original, el caràcter, i la disposició i els colors dels elements que ara la decoren, la incidència de la llum sobre l'espai i els elements (ombres, hores del dia...) també ens permetrà generar noves sensacions (nostàlgia, soledat, aventura).

Podrem treballar amb els personatges tant a l'exterior de l'edifici i el carrer com a l'interior. El taller ens permetrà experimentar, amb la utilització dels personatges a escala variarem el nostre punt de vista i podrem realitzar imatges sorprenents.

És aconsellable fer reserva prèvia al 937412930 o al correu educacultura@ajmataro.cat.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró