El naixement d'una municipalitat

Jornades commemoratives

Data d'inici:  dissabte 28 de setembre

Hora:  De 10 a 13.30 h

Lloc:  Sala d’Actes de Can Palauet

Jornades per commemorar els 600 anys de la "Universitat del terme de Mataró, Vilassar i Argentona" (1419-2019). Aquestes jornades, que es duran a terme entre el 27 i 28 de setembre, volen commemorar el naixement del terme de Mataró, el 27 de juny de 1419, i dels termes d'Argentona i de Vilassar, el 25 d'octubre de 1419. Per aquesta raó, al llarg de dos dies, s'han preparat actes variats (taules rodones, concerts, conferències i visites) a les tres poblacions.

10 h "Municipi i poder a la Catalunya baixmedieval", a càrrec del Dr. Flocel Sabaté de la Universitat de Lleida.

11 h "El naixement de la vila de Mataró i els privilegis reials a l'edat mitjana", a càrrec de la Dra. Roser Salicrú de la Institució Milà i Fontanals - CSIC.

12 h Pausa i cafè.

12.30 h Visita guiada. Sortida des de Can Palauet. "Sota la petjada del gòtic. El patrimoni conservat i documentat del Mataró baixmedieval", a càrrec de Joaquim Graupera, de Maresme Medieval i AAR-IEC.

Organitzen: Ajuntament de Mataró, Ajuntament de Vilassar de Dalt, Ajuntament d'Argentona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal del Maresme, Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i Maresme Medieval