Narcís Costa. Construir

Exposició

Dates:   Del 19 de gener al 21 de febrer

Horari:  De dt a ds, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h

Lloc:  La Destil·leria. Espai Cultural

Després de la mostra nadalenca "Fins a tres-cents", La Destil·leria torna a posar en relleu l'escultura amb el gironí Narcís Costa, un artista que fa "escultura contemporània en el temps". Amb la influència d'escultors com César Navascués, Manolo Valdés o José Ramón Anda, busca constantment la simplicitat de les formes per construir des de zero.

Per Costa, l’ofici de construir passa per gaudir de la feina i no deixar mai de reinventar-la a partir del sediment de tot el que s’ha fet anteriorment. Té un clar antecedent en la generació d’escultors dels anys 50, també coneguts com a «generació del mig», que després de la postguerra van intentar recuperar les avantguardes artístiques a Catalunya. Artistes com Jaume Cubells, Josep Subirà-Puig o Moisés Villèlia van utilitzar la fusta com a material nou, amb un interès per les línies que eliminaven el concepte de volum tancat en l’escultura.

Per construir el seu discurs, Costa se serveix de materials industrials en brut, els revalora i els atorga la seva pròpia concepció del que és art. En aquesta configuració d’elements introdueix línies i imatges geomètriques com ara un cup embolcallat. Tot plegat esdevé un ordre dins del caos.

Narcís Costa es forma a l’escola Eina de Barcelona i a l’École de Beaux Arts de París. Instal·lat a l’Empordà durant els anys 70, comença a exposar a diferents poblacions de les comarques gironines i, posteriorment, a la resta de Catalunya. Finalment fa el salt a Europa (París, Rhodes, Winchester o a Southampton).

L’obra de Costa també és present a l’espai públic. A Castelló d’Empúries hi ha un homenatge a Joan Alzina (1987), a Figueres, l’obra ... I un dia s'esforçaren alhora (1991) i a Roses, el Far Ziggurat, inaugurada el 2009.

Del 19 de gener al 21 de febrer. De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

Organitza: La Destil·leria