Fira d’Atraccions i Fireta de Primavera

De l'11 al 20 de juny del 2021

 La Fira d’Atraccions és una de les fires més esperades pels infants de la ciutat. És una de les més grans de Catalunya. Durant 10 dies el Parc Central no només acull les atraccions sinó també una zona de bars i restaurants, amb una oferta gastronòmica variada, i la Fireta de Primavera, on podràs comprar articles de regal i artesania. Una oferta gastronòmica, lúdica i d’oci per a tots els públics.  
Una fira adaptada a les circumstàncies | NO CAL RESERVA PRÈVIA

Després d’un any d’absència per les restriccions provocades per la Covid-19 i la Fira d'Atraccions i la Fireta de Primavera tornen, adaptant-se a les noves mesures del pla sectorial de Fires d’Atraccions de la Generalitat de Catalunya amb un desplegament de mesures sense precedents.

S’organitzarà de la mateixa manera que s’estan celebrant els diferents actes comercials o culturals que es fan al carrer: amb espai perimetral i amb control d’aforament, amb 5 accessos diferents d'entrada i sortida repartits al llarg del parc central. No cal reserva prèvia. Aforament limitat, cal respectar les cues d'accès.

El consum d’alimentació i begudes només es podrà fer als espais habilitats per les parades de venda.

En els accessos hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic i retolació per informar el públic de totes les mesures de prevenció. Cada atracció haurà d’informar de l’ús obligatori de dur la mascareta per a majors de 6 anys i garantir la higiene de mans abans d’accedir-hi. Després de cada viatge a l’atracció, el titular farà una desinfecció de les instal·lacions abans de ser ocupades per altres usuaris. Cada atracció disposarà de mesures específiques d'aforament.

La Fira ocuparà els mateixos espais: l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, al nou Parc Central. 

Una de les novetats, és la nova ubicació de la Fireta de Primavera que enguany es trasllada a la Ronda Mossèn Jacint Verdaguer, a la vorera colindant amb el Parc Central nou.

En total el públic podrà gaudir de més de 90 atraccions i casetes i una vintena de parades d'artesania.

Els bars i restaurants s’instal·laran al seu espai habitual, a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Aquest espai, exclusiu en oferta de restauració, obrirà entre setmana fins les 24 h i els divendres i dissabtes fins la 1 de la matinada. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h. 

Seguint també les limitacions d’aquesta mateixa normativa els establiments hauran d’adaptar el seu servei a: consum a la taula o la barra amb separació d’1’5 m entre comensals si és a la barra, i d’un metre si és a la taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència; a les terrasses s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents, i un màxim de sis comensals per taula o agrupació de taules.

Aquest és el plànol de la Fira d'atraccions:


Horaris

Fira d‘Atraccions i fireta de primavera

De dilluns a dijous de 17 a 23 h
Divendres de 17 a 24 h *
Dissabte d'11 a 14 h i de 16.30 a 24 h *
Diumenge d'11 a 14 h i de 16.30 a 23 h

*Es permetrà l’accés a la fira fins les 23 h 

Zona de bars

De dilluns a dijous de 17 a 24 h
Divendres de 17 a 1 h
Dissabte d'11 a 14 h i de 16.30 a 1 h
Diumenge d'11 a 14 h i de 16.30 a 24 h


Per una fira segura és important seguir totes les mesures d’higiene i seguretat Covid-19 


Organitza: Direcció de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró i Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i província.