L’antiga fàbrica de Can Marfà va ser una de les indústries del gènere de punt més importants de la ciutat i l’edifici que es conserva és un dels testimonis més rellevants del patrimoni industrial mataroní. Es tracta d’un conjunt industrial de l’últim terç del segle XIX, format per dues naus de planta baixa i dos pisos cadascuna, connectades per uns ponts. Una xemeneia ubicada entre les naus completa el conjunt.

can marfà museu

Actualment la nau petita és l’extensió del Museu de Mataró dedicada al patrimoni cultural relacionat amb la indústria tèxtil de punt, que acull la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca, una de les col·leccions de patrimoni industrial més singulars de Catalunya.

Mataró, capital del gènere de punt és l’exposició permanent que explica, des d’una perspectiva pluridisciplinar, el passat, present i futur de la indústria del gènere de punt a Mataró i a Cata­lunya a través d’un centenar d’objectes de la col·lecció Jaume Vilaseca (maquinària, indumen­tària, publicitat, eines i documents).

No et perdis les visites guiades i les activitats adreçades a tots els públics!

Adreça: passatge de Can Marfà, 1 08301 Mataró
Horaris: dijous i divendres de 17 a 20 h; dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenges i festius (12 d'octubre, 1 de novembre i 6 i 8 de desembre) d’11 a 14 h.
Correu electrònic: museum@ajmataro.cat