Clos torre llauderEl Clos Arqueològic de Torre Llauder conserva les restes de les dependències senyorials d’una vil·la romana, construïda a l’època d’August (finals del segle I aC), que va pertànyer al territori de la ciutat romana d’Iluro (l'actual Mataró). Actualment es poden visitar diferents parts de la vil·la, amb paviments decorats amb mosaic: el distribuïdor o atri, la sala principal, una part del pati interior amb les restes de les columnes del peristil, la cambra d’aire calent del sistema hipocaust, els banys, les latrines i les clavegueres, així com les novetats de les darreres excavacions arqueològiques.

Descobert l’any 1961 per Marià Ribas i Bertran i el seu equip, el Clos Arqueològic de Torre Llauder va ser declarat el 1964 Monumento Histórico Artístico de Internés Nacional, actualment Bé Cultural d’Interès Nacional.

A conseqüència de la crisi sanitària, el Clos es mantindrà tancat fins a nou avís. 

No et perdis les visites guiades!

Adreça: avinguda de Lluís Companys, s/n 08302 Mataró
Tel.: 937 582 401
Horaris: de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h (excepte del 15 de juny al 15 de setembre que és de dimarts a diumenge de 18 a 21 h).

Visites guiades, cada dissabte excepte festius, del 15 de juny al 15 de setembre, a les 19 h, la resta de l'any els dissabtes a les 12 h. Xal inscripció prèvia al telèfon 93 7412930 de dll a dv de 9 a 14h o bé enviant mail a educacultura@ajmataro.cat