Platja del Callao

Ambient familiar i oferta gastronòmica variada

platja del callao icones

Busques gaudir d’una jornada de platja en un ambient familiar? La platja del Callao serà sens dubte una de les teves preferides. Amb 400 metres d’extensió, hi trobaràs tota mena de serveis amb la Q de Qualitat de Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE): lavabos, dutxes, socorrista, bars i serveis adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda. Tot plegat davant d’una zona ideal per passejar i fer esport i amb una oferta gastronòmica molt variada.

 

Certificació Q de Qualitat Turística

La marca “Q” de Qualitat Turística —norma UNE - ISO 13009:2016— és un certificat atorgat per l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española) a aquelles platges que compleixen uns nivells de qualitat en els serveis que presten als seus usuaris, mesures de seguretat i higiene, entre d'altres. És una marca de garantia que permet assegurar la seva conservació i oferir als usuaris la màxima satisfacció en l’ús i gaudi de les platges. Aquesta marca compleix amb una sèrie de característiques que aporten prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor als establiments turístics certificats.


Mesures extraordinàries estiu 2020

L'aforament calculat per a la platja del Callao és de 1.679 persones. Si en algun moment se supera, l’accés a aquesta platja quedarà tancat i es recomanarà als banyistes que es dirigeixin a aquelles que tinguin espai disponible. Els caps de setmana, els informadors compten el nombre de persones que entren a les platges i passaran aquestes dades mitjançant telèfons mòbils a una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforament (dissabte i diumenge, de 9 a 14 h).

 

La neteja de la sorra es fa a diari; les papereres estan instal·lades; els lavabos públics estan oberts des de dilluns 8 (de 9 a 21 h) amb un reforç de la neteja, i les dutxes quedaran totes instal·lades un cop s'hagi suavitzat prèviament el desnivell de la sorra. També s’ha contractat un servei de neteja i desinfecció tres cops al dia de dilluns a diumenge per a les dutxes.

Per tal de garantir la seguretat, l'Ajuntament demana responsabilitat a la població perquè faci un ús correcte de les platges. En aquest sentit cal tenir present que:

- La distància social a les platges entre persones que no convisquin ha de ser mínim de 4 metres a la sorra. A l'aigua cal mantenir una distància mínima entre persones que no convisquin de 2 metres. Es recomana deixar lliures els primers 6 metres de la vora del mar per facilitar l'entrada i sortida a l'aigua; així com no passejar, aturar-se ni jugar a la vora del mar.

- Cal estar atents als avisos que s'emetin per megafonia.

- Cal respectar les indicacions de les autoritats, els socorristes i el personal que realitzi les tasques informatives i de control.

- Eviteu la formació de cues, utilitzeu els serveis amb seny i mesura (lavabos, dutxes, renta-peus).

- Eviteu compartir menjar, estris de bany o qualsevol altre objecte. Si és necessari, cal fer-ne prèviament la desinfecció.

 

Altres platges