Platja del Varador

Molt atractiva per als més esportistes

serveis de platja

Es tracta d’una de les platges més emblemàtiques de Mataró per la seva proximitat al nucli urbà. És un espai especialment agradable per a les famílies, que disposen de zones d’esbarjo per als més petits, però també molt atractiu per als més esportistes amb instal·lacions per practicar voleibol, bàsquet i futbol. 

Amb més de 750 metres d’extensió, la platja del Varador té una zona de bany adaptada per a les persones amb mobilitat reduïda i disposa dels millors serveis, certificats per la Q de Qualitat Turística, que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE).

 

Certificació Q de Qualitat Turística

La marca “Q” de Qualitat turística —norma UNE-ISO 13009:2016.— és un certificat atorgat per l’ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española) a aquelles platges que compleixen uns nivells de qualitat en els serveis que presten als seus usuaris, mesures de seguretat i higiene, entre d'altres. És una marca de garantia que permet assegurar la seva conservació i oferir als usuaris la màxima satisfacció en l’ús i gaudi de les platges. Aquesta marca compleix amb una sèrie de característiques que aporten prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor als establiments turístics certificats.


Mesures extraordinàries estiu 2020

L'aforament calculat per a la platja del Varador és de 3.650 persones. Si en algun moment se supera, l’accés a aquesta platja quedarà tancat i es recomanarà als banyistes que es dirigeixin a aquelles que tinguin espai disponible. Els caps de setmana, els informadors compten el nombre de persones que entren a les platges i passaran aquestes dades mitjançant telèfons mòbils a una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforament (dissabte i diumenge, de 9 a 14 h).

 

La neteja de la sorra es fa a diari; les papereres estan instal·lades; els lavabos públics estan oberts des de dilluns 8 (de 9 a 21 h) amb un reforç de la neteja, i les dutxes quedaran totes instal·lades un cop s'hagi suavitzat prèviament el desnivell de la sorra. També s’ha contractat un servei de neteja i desinfecció tres cops al dia de dilluns a diumenge per a les dutxes.

Pel que fa al bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat, a partir de l’1 de juliol i fins al 13 de setembre d'11 a 18 h s'oferirà un servei de cessió i posterior desinfecció de les cadires amfíbies per a qui necessiti utilitzar-les, concertant-ne l’ús prèviament per telèfon (93 741 02 25) o des de la pèrgola de 27 m²  que s’instal·larà a la platja del Varador. No serà possible oferir l’assistència en el bany per part de personal de Creu Roja davant la impossibilitat de mantenir la distància de seguretat, i per tant l’ús de les cadires amfíbies requerirà l’ajuda per part de familiars o cuidadors. S’està estudiant la millor alternativa per estendre la passera que permet l’accés adaptat fins a l’aigua, a causa del fort desnivell provocat pels temporals arran de mar.

Per tal de garantir la seguretat, l'Ajuntament demana responsabilitat a la població perquè faci un ús correcte de les platges. En aquest sentit cal tenir present que:

- La distància social a les platges entre persones que no convisquin ha de ser mínim de 4 metres a la sorra. A l'aigua cal mantenir una distància mínima entre persones que no convisquin de 2 metres. Es recomana deixar lliures els primers 6 metres de la vora del mar per facilitar l'entrada i sortida a l'aigua; així com no passejar, aturar-se ni jugar a la vora del mar.

- Cal estar atents als avisos que s'emetin per megafonia.

- No es pot fer ús dels aparells de gimnàstica, equipaments esportius i/o de joc infantil, que romanen tancats.

- Cal respectar les indicacions de les autoritats, els socorristes i el personal que realitzi les tasques informatives i de control.

- Eviteu la formació de cues, utilitzeu els serveis amb seny i mesura (lavabos, dutxes, renta-peus).

- Eviteu compartir menjar, estris de bany o qualsevol altre objecte. Si és necessari, cal fer-ne prèviament la desinfecció.

 

Més platges