IX Jornades tardor del Fricandó

Jornades gastronòmiques

Del 18.11.2022 al 04.12.2022

Segons l'horari d'obertura dels restaurants participants

Novenes jornades gastronòmiques del fricandó a Mataró


És el novè any que el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme organitza la Tardor del Fricandó a Mataró, les jornades gastronòmiques dedicades a aquest plat tan típic, que manté una tradició evident a les cuines catalanes des de sempre, tant en l’àmbit domèstic com en la restauració i la gastronomia més nostrada.

Aquest certamen es va iniciar l’any 2013 per commemorar el centenari del naixement del poeta Salvador Espriu, i també pel fet que fos un dels plats preferits d’aquest insigne poeta català. Malgrat néixer a Santa Coloma de Farners, Espriu —fill d’arenyencs— va estar molt vinculat al Maresme, ja que passava els estius a Arenys de Mar i fou enterrat, l’any 1985, al cementiri de “Sinera” de la mateixa vila marinera.

Aquest any, hi participen un total de sis restaurants que faran les delícies d’aquest plat, i que entre el 18 de novembre i el 4 de desembre oferiran als clients la possibilitat de tastar el fricandó que tant agradava a Espriu. 

S’han editat uns díptics on es pot trobar la recepta del plat. Podeu trobar més informació a la web del Gremi: www.gremihostaleria.com.

Els restaurants participants són: Can Bruguera, Iluro, Nou Daxana, Caminetto, Harmonia, El Mundial, tots de Mataró.

...

Organitza: Gremi d'Hostaleria de Mataró i Maresme. Amb el suport de l'Ajuntament de Mataró. Col·laboren: Capgròs i Mataró Groc.