Un port de referència

Amb instal·lacions d’alt nivell

El Port de Mataró és un punt de referència de la costa de Catalunya en la seva vessant esportiva, gràcies a la seva situació geogràfica privilegiada i a les seves instal·lacions d’alt nivell.

Es tracta d’un port molt espaiós i de fàcil navegació, amb més de 1.000 amarraments d’un calat de 5 a 9 metres i eslores de 7 a 30 metres. Disposa d’un gran ventall de serveis i comerços del sector nàutic, a més d’una oferta d’establiments de restauració molt variada i propostes lúdiques nocturnes molt atractives.

Des de 1998, el Port està certificat amb la bandera blava i el certificat EMAS en reconeixement de la gestió mediambiental del Consorci Port de Mataró.

Al Port de Mataró també hi ha una marina exclusiva per a grans eslores: Mataró Marina Barcelona. És una base nàutica dissenyada especialment per a iots i superiots, amb accés privat i ús exclusiu per als seus clients.

El mes de juny del 2021 es van estrenar les noves instal·lacions: pèrgoles per la zona de restauració, noves zones de jocs infantils, zones per a la pràctica esportiva amb aparells de gimnàstica a l’aire lliure que inclouen codis QR que despleguen vídeos i animacions, i una font lúdica. 

La font lúdica s'encén en aquests horaris: de 12 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 s'obre cada mitja hora; de 14 a 18 i de 21 a 23 h s'obre cada hora. La durada dels raigs d'aigua és d'entre 12 i 15 minuts. 

Més informació:www.portmataro.org i www.mataromarinabarcelona.com

 

Certificació EMAS

Des de juliol de 2005, el Consorci Port Mataró té la certificació EMAS de la Generalitat de Catalunya. El sistema EMAS (de l’anglès Eco-Management and Audit Scheme) promou la millora contínua del comportament ambiental de les organitzacions mitjançant diferents eines. És un sistema voluntari de gestió ambiental que permet a les organitzacions avaluar i millorar el seu comportament ambiental i difondre la informació oportuna al públic i a d'altres parts interessades. Amb aquesta certificació, el Consorci Port Mataró confirma el seu ferm compromís per la preservació del medi ambient.

Bandera Blava

La Fundació Europea d’Educació Mediambiental, l’ADEAC, atorga des de l’any 1998 al Port de Mataró la bandera blava en reconeixement de la gestió mediambiental del Consorci Port Mataró. És un dels nou de la demarcació de Barcelona que enguany han obtingut la bandera blava. Aquest guardó reconeix l’alt nivell del Port de Mataró en aspectes relatius al salvament, socorrisme i primers auxilis, qualitat de les aigües, seguretat i servei i a la informació i educació mediambiental que es porta a terme a les instal·lacions. És un reconeixement a la qualitat global sostenible, juntament amb totes les actuacions en l’àmbit de la responsabilitat mediambiental que porta a terme el Port de Mataró.