Comerç

Tot el que necessites, a prop teu

Més de 1.600 establiments per triar i remenar: roba, calçat, complements... Una oferta comercial moderna i de qualitat, en què podràs trobar tot el que necessitis.

Viu una experiència única mentre passeges pel nucli antic de la ciutat, un centre comercial a l’aire lliure que combina restaurants per satisfer tot tipus de paladars, els tradicionals mercats i un entorn atractiu i agradable amb importants mostres de patrimoni modernista, barroc i romà.

Durant tot l'any, les diferents entitats comercials de la ciutat (Negoci Empresa Mataró i Associació Comerciants Casc Antic Mataró) organitzen tota mena d'activitats de dinamització per millorar i complementar l'experiència de les compres.

I a Mataró Parc hi trobaràs un centre comercial de 70.000 m2 amb més de 80 establiments de moda, complements, llar, decoració, esports, informàtica i botigues especialitzades, a més d’un hipermercat, un complex de cinema amb 12 sales i una vintena de locals d’oci i restauració.


Festius d'obertura comercial:

2023: 8 de gener, 25 de juny, 26 de novembre, 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre

2024: 7 de gener, 30 de juny, 12 d'octubre, 1 de novembre, 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre

Establiments emblemàtics de Mataró

El projecte Establiments emblemàtics de Mataró es va iniciar l’any 2019 a partir de la realització d’un inventari dels establiments emblemàtics de Mataró. D’aquest inventari s’han seleccionat 25 establiments que han entrat a formar part del web www.rutadelsemblematics.cat, del Fons d’Imatges de Comerç de Catalunya. La rutadelsemblematics.cat, és la guia en línia dels establiments emblemàtics de Catalunya, un portal on descobrir les icones comercials i turístiques que s’han anat creant al llarg dels segles i que avui constitueixen un valuós patrimoni, alhora que un actiu cultural i turístic de primer nivell que cal preservar i difondre. Dins la guia en línia, actualment hi podem trobar els establiments emblemàtics de Banyoles, Barcelona, Figueres, Girona, Olot i Mataró. Al web, hi ha geolocalitzats els establiments, alguns d’ells oberts al públic i altres que ja no estan en actiu, però gràcies a la pàgina es poden visitar virtualment i veure com eren quan estaven oberts. També hi ha entrevistes, descripcions i fotografies realitzades per Esteve Vilarrúbies, titular del Fons d’imatges de Comerç de Catalunya i il·lustracions fetes amb tinta xinesa sobre paper de l’artista barceloní Joan Bueno. 

Els 25 establiments representats a l’exposició són: Ca L'Artigas (actualment Le Boel), Bar Casal Aliança, Bar Europa, Barberia Fornaguera-Buitrago, Barberia Vicente, el Cafè Nou, Cafès Manigua - Cereria Masjuan, Can Silveri, Casino Mataroní, Celler Castellví, L'Escocesa (actualment La Font del Faune), Farmàcia La Creu Blanca, Farmàcia Plana Borràs, Farmàcia Spà, Ferreteria Colomer, Herboristeria La Argentina, Impremta Laietana, La Confianza, Forn La Espiga de Oro (actualment forn Noé), Confiteria La Vienesa (actualment Forum Set), Leandro Bonet (actualment La Gofreria), Les Olivetes (actualment Tapavins), Ferreteria Can Damià (actualment Le Robot), Queviures Can Bosch i Serralleria March.

Aquest és un projecte impulsat pel Servei de Promoció de Ciutat i Comerç que compta amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona, el suport del Fons d’Imatges de Comerç de Catalunya, la Direcció de Cultura i el Servei d’Urbanisme i Patrimoni de l’Ajuntament. 


Properes activitats