Nau Gaudí. Col·lecció Bassat d'Art Contemporani

Descobreix la primera obra de Gaudí

Saps que la Nau Gaudí és el primer edifici que va construir l’arquitecte modernista Antoni Gaudí? Formava part de la fàbrica que va construir per encàrrec de la Sociedad Cooperativa la Obrera Mataronense, un projecte molt més ampli i ambiciós, ideat entre el 1878 i el 1883. 

la nau gaudí

És una obra clau perquè va obrir el camí de la creació gaudiniana més genuïna. A la Nau Gaudí, l’arquitecte va experimentar amb els arcs parabòlics com a elements estructurals. Si no hagués existit la cooperativa de Mataró, Gaudí no hauria desenvolupat les fórmules que posteriorment va fer servir per projectar les golfes de la Pedrera o la famosa maqueta de l’església i la Colònia Güell. 

L’amistat entre Antoni Gaudí i Salvador Pagès, un dels líders més destacats del moviment cooperatiu a Catalunya, va ser decisiva per a aquesta col·laboració. De tot el projecte que va idear es conserven la nau de blanqueig i les latrines adjacents.

Des del novembre del 2010 és la seu de la Col·lecció Bassat a Mataró, una col·lecció única que constitueix un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Aquesta col·lecció compta amb més de 2.000 peces pictòriques i escultòriques, que es complementen amb un ampli fons d’obra gràfica. A més a més, la Nau Gaudí acull també exposicions temporals d’art contemporani i activitats per a tots els públics.

La Nau Gaudí va ser declarada monument historicoartístic per l’Estat espanyol l’any 1969 i Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 1982.

No et perdis les visites guiades i les activitats familiars!

Adreça: c. de la Cooperativa, 47 08302 Mataró

Reserves: 

Tel. 937 412930
educacultura@ajmataro.cat
www.naugaudi.cat

Horaris: de dimarts a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h.

Tots els dilluns i els festius tancat excepte 12 d'octubre, 1 de novembre i 6 de desembre que està obert d'11 a 14 h sempre que no siguin dilluns.