Can Serra. Museu de Mataró

El passat històric de Mataró

Can Serra és la secció del Museu de Mataró dedicada al passat històric de la ciutat, amb una exposició permanent que està distribuïda en dos eixos temàtics: l’època romana, d’una banda, i de l’altra, des de l’època medieval fins a l’actualitat.

can serra museu

La mostra Iluro, ciutat romana ofereix una aproximació al Mataró d’època romana, que les excavacions dels darrers anys han permès conèixer molt millor. Per altra banda, l’exposició Mataró, ciutat mediterrània fa un recorregut per la història de la ciutat des dels temps medievals i moderns fins a l’actualitat. 

A més de l’exposició permanent, el Museu de Mataró també ofereix una programació d’exposicions temporals sobre temes locals relacionats amb l’arqueologia, l’art, la història, l’etnologia, la ciència i la tècnica i les ciències naturals.

Can Serra és l'antiga casa pairal de Jeroni Serra Arnau, burgès i primer síndic de la vila a Corts. D’estil renaixentista, l’edifici conserva l’estructura originària de 1565 amb una àmplia entrada i una escala de pedra que porta fins a la gran sala central al primer pis, al voltant de la qual se situaven les antigues habitacions. De la sala noble es conserva el teginat de fusta originari. La façana és de composició simètrica i hi destaquen el portal adovellat i les finestres amb reixes de ferro forjat.

No et perdis les visites guiades i les exposicions temporals!

Adreça: El Carreró, 17-19 08301 Mataró

Reserves:

Tel: 937 582 401

museum@ajmataro.cat

Horaris: 

De dimarts a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h.
Tots els dilluns i els festius tancat (excepte 12 d'octubre, 1 de novembre i 6 de desembre que està obert d'11 a 14 h sempre que no siguin dilluns).