Luz de todos. Només el poble il·lumina el poble

Cinema documental

Dimecres 22 de maig / 19 h

Acte dins del cicle Utopies: cicle de cinema + llibres


Presentarà l'acte Miquel Carrillo (director i productor del documental) i participaran Ramon Pasqual de Coop57 i Carles de Ahumada de la Fundació l’Olivera.

S'aproxima la Setmana Santa a San Pablo Tacaná, una aldea a les muntanyes que separen Guatemala i Mèxic, i tot són nervis davant la celebració més important de l'any. Hi ha dubtes, però, sobre si la nova central hidroelèctrica tindrà capacitat per proporcionar energia per a tota la gent que hi acudirà.   

La comunitat ha demanat un crèdit i s'ha organitzat per construir-la, amb el suport de tres cooperatives catalanes, l'Olivera, Aiguasol i Coop57, que, com la gent de San Pablo, creuen en l'autogestió per guanyar la sobirania econòmica i energètica local.   

Tot plegat, una experiència massa perillosa per als interessos de les grans empreses i una nova manera d'entendre la cooperació internacional.  

Luz de Todos, només el poble il·lumina el poble és un documental de Laszlo Topanich i Contrast, dirigit i produït per Miquel Carrillo i realitzat per Carlos Castro, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Agencia Vasca de Cooperación para el Desarrollo.  

Durada del documental: 30 minuts

Organitzen: Arxiu Biblioteca i Fundació Unió de Cooperadors de Mataró