Dimecres 13 de novembre / 19.30 h
Proclamació del veredicte de la 66a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica, humanitats i ciències socials.
La 66a edició del Premi Iluro compta, enguany, amb quatre treballs presentats.
Convocat per la Fundació Iluro, el Premi Iluro de monografia històrica, humanitats i ciències socials, al qual poden optar treballs de recerca centrats en Mataró o el Maresme, o en els quals Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada, compta amb una dotació de 6.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora.
Els títols dels quatre treballs presentats, per ordre de recepció, són:
1. Veus des d’una guerra
2. Iluro-Alarona/Civitas Fracta/Mata-Mathero-Mataró: una revisió
3. Mataró – Canigó
4. Entre el comerç i la guerra. Naus i mariners del Maresme a finals del segle XVI
El jurat d’aquesta edició, presidit pel Dr. Joaquim Nadal i Farreras (Universitat de Girona), està compost per la Dra. Maria Carme Belarte Franco (Universitat Rovira i Virgili, Universitat Autònoma de Barcelona i Institut Català d’Arqueologia Clàssica); el Dr. Jaume Dantí i Riu (Universitat de Barcelona); la Dra. Blanca Garí de Aguilera (Universitat Autònoma de Barcelona); el sr. Nicolau Guanyabens i Calvet (Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró) i la Dra. Roser Salicrú i Lluch (Institució Milà i Fontanals de Recerca en Humanitats del Consell Superior d’Investigacions Científiques), que actua com a secretària en representació de la Fundació Iluro.
Durant l’acte es presentaran les dues obres guardonades a la 65a edició (2023) del Premi Iluro, Del cabotatge mediterrani a la Carrera d’Índies. Canet de Mar i el comerç marítim català al segle XVIII, de Ricard Cantano Carballo (Premi Iluro 2023), i La Malatesta: voluntaris del Maresme a la Guerra Civil espanyola, de Gonzalo Berger Mulattieri (accèssit al Premi Iluro 2023), publicades amb els números 89 i 90 de la col·lecció del Premi Iluro.
Organitza: Fundació Iluro