Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial

Visita guiada

Dissabte 14 d'octubre / 11 h

Preu:  Activitat gratuïta, no cal reserva

Ruta guiada per conèixer el ric patrimoni històric de la ciutat de Mataró: vapors, fàbriques i cooperatives i també els protagonistes que van fer possible la gran transformació econòmica, social i urbanística de la ciutat durant els segles XIX i XX


Us proposem descobrir els inicis de la industrialització a Mataró, conèixer algunes de les fàbriques emblemàtiques de la ciutat i entendre els processos d’elaboració del gènere de punt, l’evolució de les màquines utilitzades en el tèxtil, la importància del moviment obrer i el cooperativisme d’inicis del segle XX.

El recorregut comença a la Nau Gaudí, el primer edifici dissenyat per l’arquitecte modernista i continua a la fàbrica Cabot i Barba, de gènere de punt. El següent punt és la plaça de Miquel Biada, impulsor de l’arribada del tren a la Península, seguit per la visita al vapor Gordils i Dalmau, que va ser el primer vapor de Mataró. Se segueix per l’edifici del Cafè de Mar, testimoni del moviment obrer i finalitza a Can Marfà Gènere de Punt, la fàbrica capdavantera en producció de gènere de punt a la ciutat i una de les "potes" del Museu de Mataró.

Organitza: Ajuntament de Mataró