Jardins de l’Escorxador

Els jardins de l’Escorxador formen part dels terrenys on estava situat el complex de l’antic Escorxador. Tres naus centrals i diverses edificacions auxiliars, disposades al voltant de les naus principals, formaven el conjunt: les sales de matança, l’edifici de la triperia, els corrals, la porteria i el dipòsit elevat d’aigua, a més de la tanca de ferro que envoltava el recinte.

Del conjunt d’edificis se’n conserva les tres naus centrals que s’han adaptat i transformat en la Biblioteca Antoni Comas.

A l’exterior, aquesta estructura es reflecteix a les façanes amb unes pilastres i arcs d’obra vista amb finestres de vitralls de colors. La coberta, de teules vidriades de colors, és a dues vessants, amb la part central més alçada. La ceràmica vidriada s’utilitzà també en l’ornamentació de les finestres i en l’arrambador que protegia les parets interiors.

En els jardins hi ha instal·lat un Parc Urbà de Salut per a gent gran que consta d’onze elements separats per treballar diferents parts del cos i un parc infantil per als més menuts.