Els Reis a Mataró


El dia i la nit de Reis és una de les dates més esperades pels mataronins. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar el mateix dia 5 de gener a les 12 h. Ho faran al Port de Mataró a bord del Sant Ramon, un llaüt centenari. Aquest serà el moment que els nens i nenes tindran més a prop els Reis i els podran saludar. Un cop al Port, Melcior, Gaspar i Baltasar faran els seus parlaments i l’alcalde els lliurarà la clau de la ciutat.

Marc Abril tornarà a ser el director artístic d’una cavalcada amb tretze carrosses, i amb en Tempus i en Tic Tac, que són els encarregats d'aturar el temps la nit de reis. Unes sis-centes persones, entre figurants i professionals, fan possible la Cavalcada.

La tarda del 5 de gener Ses Majestats els Reis d'Orient es passejaran pels carrers de la ciutat, repartint caramels i saludant la quitxalla. La Cavalcada, amb més de 5 quilòmetres de recorregut i prop de 60.000 assistents, és un dels actes més multitudinaris dels que es realitzen a Mataró. La festa compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment del procés. Així doncs, dels 800 participants en la cavalcada, més de 500 són voluntaris.

La canalla podrà lliurar la carta amb els seus desitjos als patges al Campament Reialque estarà ubicat al Parc Central del 27 de desembre al 4 de gener, sense cita prèvia. El Campament és un viatge a l'imaginari de la Cavalcada mataronina amb carroses i personatges que hi participen. Aquest any, al mateix Parc Central, la companyia mataronina Circ Vermut instal·larà una carpa on es podrà veure el seu espectacle Desgavell. Les entrades es podran adquirir al web de www.culturamataro.cat 

Les carrosses que formen la comitiva són l’Oca, Els Somnis, El Tren, El Tramvia, L’Avió, El Vaixell, Els Arlequins, La Blancaneus, Egipte, Les Joguines, L’Iceberg, El Carbó, Els Missatgers i les tres carrosses reials (la del rei Melcior, la del rei Gaspar i la del rei Baltasar). Entre les carrosses també hi trobarem diverses comparses: Anem a dormir, Els carters i Les Ratetes, així com algunes entitats de la ciutat. 

A les 17 h començarà la Cavalcada, que amplia el recorregut. Sortirà des de la plaça Josep Cusachs, i continuarà per l’avinguda del Perú, el passatge de Rocafonda, la ronda d'Alfons X el Savi, el Camí de la Geganta, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, l’avinguda de la Gatassa, el Camí del Mig, la ronda del President Macià, el Camí Ral de la Mercè, la plaça de Santa Anna, La Riera i acabarà a l’Ajuntament. Ses Majestats els Reis d’Orient i l’alcalde s’adreçaran als nens i nenes de Mataró des del balcó de la plaça de l’Ajuntament.