Les Santes, Festa Major de Mataró

del 25 al 29 de juliol


les santesEl juliol, a Mataró, és sinònim de festa major. Foc, música i comparses són alguns dels protagonistes de més d’un centenar d’actes que any rere any fan sortir els mataronins al carrer dia i nit. Són Les Santes!

Cada any el dia 25 de juliol a les 20 h, la Crida de la Festa Major convoca els ciutadans a trobar-se davant del balcó de l’Ajuntament per donar el tret de sortida a cinc dies de festa. Hi ha activitats per a tots els gustos i per a tots els públics: des de la Nit Boja amb el Desvetllament Bellugós i l’Escapada a Negra Nit fins a l’Anem a Tancar, l’última cercavila de les comparses. No hi falten actes tan tradicionals i populars com l’Ofici de les Santes, els Focs i, fins i tot, les Matinades que recorren els carrers de la ciutat per anunciar que arriba la Diada.

Les Santes se celebren al voltant del 27 de juliol, des de la primera meitat del segle XIX, en honor a les patrones de la ciutat: santa Juliana i santa Semproniana. Considerada una de les millors festes majors de Catalunya, va ser declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional i està inclosa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. 

Més informació: www.lessantes.cat